شرايط مرفوع نمودن گناه و خطاى سر زده از انسان، در كلام الهى
إِنَّ الَّذِينَ يَكْتُمُونَ مَا أَنْزَلْنَا مِنَ الْبَيِّنَاتِ وَالْهُدَىٰ مِنْ بَعْدِ مَا بَيَّنَّاهُ لِلنَّاسِ فِي الْكِتَابِ ۙ أُولَٰئِكَ يَلْعَنُهُمُ اللَّهُ وَيَلْعَنُهُم اللَّاعِنُونَ (159) إِلاَّ الَّذِينَ تَابُواْ وَأَصْلَحُواْ وَبَيَّنُواْ فَأُوْلَـئِكَ أَتُوبُ عَلَيْهِمْ وَأَنَا التَّوَّابُ الرَّحِيمُ(160) سوره بقره
کسانی که دلایل روشن، و وسیله هدایتی را که نازل کردهایم، بعد از آنکه در کتاب برای مردم بیان نمودیم، کتمان کنند، خدا آنها را لعنت میکند; و همه لعنکنندگان نیز، آنها را لعن میکنند; (159)
مگر آنها که توبه و بازگشت کردند، و (اعمال بد خود را، با اعمال نیک،) اصلاح نمودند، (و آنچه را کتمان کرده بودند; آشکار ساختند;) من توبه آنها را میپذیرم; که من تواب و رحیمم. (160)
ما انسانها اعم از عوام و خواص پيوسته در معرض خطا و اشتباه قرار داريم. بطور معمول مردم براى رفع خطا و اشتباهات شان، بدرگاه خداوند دعا نموده با بيان چند كلمه، خود را قانع ميسازند كه توبه كردم و خداوند هم توبه پذير است. و بدون آنكه اين توبه تأثيرى بر شخصيت شان داشته باشد، بار ها خطا و بار ها توبه ميكنند.آيا اين نوع رويكرد براى جبيره خطا ها و اشتباهات ما درست و كافى است؟خداوند در قرآن ميفرمايد:آنانيكه كتمان ميكنند، آنچه را كه فرستاده شده از دلايل روشن براى هدايت. پس از آنكه آنرا در كتاب آسمانى بيان كرديم براى مردم. آنها از رحمت خدا و رحمت همه محروم اند.( لعنت يعنى دورى از رحمت خدا ) مگر آنانيكه توبه كردند، مفاسد اعمال خود را اصلاح كردند و بيان كردند براى مردم آنچه را كتمان مى كردند. پس توبه اين گروه را مى پذيريم و من توبه پذيرم و مهربان به خلق.( يعنى هر كه بر گردد، من نيز بر ميگردم ) در اين آيه ٣ شرط براى رفع خطا و اشتباه مشخص گرديده.مگر آنانيكه:١- برگشتن از عمل بد ( تابوا ) خطاى بنده در برابر خدا فقط توبه است.٢- اصلاح و جبران ضرريكه وارد كرده اند ( و اصلحوا ) خطاى بنده در برابر بنده ى ديگر كه متضرر شده يعنى پرداخت خساره خواه مادى و خواه معنوى .٣- اعتراف و اعلام خطاى انجام شده ( و بينوا ) خطاى بنده در برابر جامعه، تا كسانى كه توسط ما منحرف شده اند ، هدايت شوند.پس بايد ٣ مرحله را انجام داد و آنگاهست كه مشمول رحمت خداوند قرار ميگيريم.
نتحدث عنه'شرايط مرفوع نمودن گناه و خطاى سر زده از انسان، در كلام الهى'
اكتب أفكارك
شارك أفكارك حول هذا المقال معنا